В канадському аеропорту Оттави стався непередбачений інцидент – коли літак канадської авіакомпанії Air Canada заходив на посадку, на нього напала зграя пернатих. При цьому птахи пошкодили один з двигунів повітряного судна, проте екіпаж не розгубився і застосував свою майстерність, результатом чого стало успішне приземлення.

Повідомляється, що на борту знаходилося 170 пасажирів і 8 членів екіпажу, при цьому ніхто з людей не панікував і обійшлося без постраждалих.

Але, мабуть, найбільш курйозна помилка трапилася з екіпажем літака British Airways. Лайнер переплутав не тільки аеропорт прибуття, але також і країну, куди прямував рейс. Як стало відомо, літак з Британії замість німецького міста Дюссельдорф сів в аеропорту Едінбурга (Шотландія). Рейс здійснювала німецька компанія, яка співпрацює з British Airways по лізингу. Відзначається, що сильно здивовані приземленням в іншій країні були не тільки пасажири, але й екіпаж судна.

Літак Air Canada

Пілоти розповіли, що в точності слідували польотному плану, який їм видали диспетчери лондонського аеропорту, однак він виявився не зовсім вірним і вони виявили це аж у Шотландії. З'ясування всіх обставин і складання нового польотного плану зайняло близько двох годин, після чого змучені пасажири нарешті вирушили до Німеччини. Про те, які емоції відчували пасажири і яка була їх реакція на події, не повідомляється.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що компанія Міжнародні авіалінії України (МАУ) внесла зміни до правил пасажирських перевезень. Відтепер пасажири будуть платити за зміну місць в салоні літака під час онлайн-реєстрації.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ірландська авіакомпанія Ryanair змінила терміни запуску раніше оголошеного рейсу Київ-Мадрид. Як стало відомо, лоукостер переніс запуск майже на місяць - з 27 жовтня на 3-є число.

Також "Знай.uа" писав, що 27 березня 1977 сталася найбільш масштабна авіакатастрофа в історії цивільної авіації. У цей день при спробі зльоту з аеропорту Тенеріфе "Боїнг-747" авіакомпанії KLM врізався в такий же літак компанії Pan Am, в результаті чого загинули 582 людини.