На перешийку між Центральною та Південною Америкою розташувалася держава Панама. Саме там на архіпелазі з сотень мальовничих острівців з коралових рифів під назвою Сан Блас Ісландс живуть дивовижні індіанці Куна.

Це мальовниче місце приваблює сотні туристів, адже тут вода кришталево чиста, білосніжний пісок, а сонце світить цілий рік. Однак, учених цікавлять саме жителі цього райського куточка.

Корінний індіанський народ Куна крім особливої культури має неймовірну деталь – незвично високий відсоток альбіносів. Про це стало відомо порівняно недавно, дослідники все ще губляться в здогадах від чого це відбувається.

З медичної точки зору загадка альбіносів куна поки залишається нерозгаданою. Лікарі не знають, чому на цих островах їх народжується так багато і пов'язано це з якоюсь особливою дієтою, водою або чимось ще.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відомо, що до приходу кораблів Колумба і подальшого потоку білих переселенців куна жили в горах, а після пішли на острови. Довгий час вони вважалися примітивними дикунами, а ще практикували чорну магію і намагалися триматися від усіх подалі.

Серед самих куна ці люди колись вважалися проклятими і були чимось на кшталт прокажених. Згідно з прикметами і легендами цього народу, вони народилися білими через те, що їх матері під час вагітності дивилися на місяць. Тому альбіносів називають Дітьми місяця.

Через страх народити дитину Місяця вагітні матері часто вдавалися до домашніх засобів на кшталт посиленого поїдання деревного вугілля, який повинен був "перефарбувати" дитину в нормальний колір. Також були частими аборти у матерів, які були впевнені, що їх дитина народиться альбіносом.

Від них намагалися триматися подалі. Втім альбіносам і без цього вистачало проблем. Їх шкіра легко згоряє на спекотному сонці, тому основну частину дня вони сидять у колибах, виходячи лише у ввечері.

Також їх світла і чутлива шкіра приваблює більше комах і на ній довше заживають рани і інші пошкодження. Також у них проблеми із зором та інші проблеми зі здоров'ям.

Навіть сьогодні альбіносам куна доводиться не солодко, їм важче знайти собі партнера, а в минулі століття нормальним людям було взагалі суворо заборонено виходити заміж або одружуватися на альбіносах.

Незважаючи на відторгнення, у альбіносів куна були і привілеї, наприклад, вони вважалися ближче до світу духів, а також менш жорстокими і практично безгрішними.

Також їх розглядали як більш близьких до Богів і тому вони відігравали важливу роль під час релігійних церемоній.

А під час місячних затемнень вони стріляли з луків у небо, щоб запобігти поглинання Місяця гігантським змієм.

Нагадаємо, трагічну історію останнього дня імператора інків.Його звали Атауальпа, він народився в сім'ї інкських правителів в кінці XV століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", розкрита одна з головних таємниць інків.

Також "Знай.uа" писав, під давньою пірамідою виявили секретний тунель.