Відомий італійський художник відзначив 500 років від дня смерті культового митця Леонардо да Вінчі, розоравши його портрет на полі.

Про це повідомляє Euronews.

Відзначається, що італійський художник використав трактор на фермі батька і поле площею 27 кв. у Вероні, щоб "намалювати" лінії і вигини, утворюючи зображення обличчя да Вінчі.

Йому знадобилось цілих вісім годин, щоб закінчити роботу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто нагадати, що міжнародний фонд письменника Ентоні Берджесса знайшов незакінчене продовження роману "Механічний апельсин". Книга називається "The Clockwork Condition", що можна перкласти як "Механічний стан". Незакінчений рукопис містить близько 200 сторінок тексту, замітки і плани. Сам письменник називав твір "головним філософським висловом про стан сучасної людини".

Берджесс писав книгу в 1972-1973 роках, але залишив роботу над нею. Вона перебувала в архіві його будинку в Італії. Після того, як в 1993 році будинок продали, передали в архів фонд письменника. Рукопис виявив директор фонду Ендрю Бисвэлл. За його словами, з ним зв'язалися кілька видавців, які хочуть випустити книгу.

Нагадаємо, ім'я грузинського художника Ніко Піросмані стало відомим не лише завдяки його картинам, але і через нерозділене кохання до французької акторки Маргарити де Севр, через яку власне і розорився художник. Неймовірна історія кохання стала темою відомої пісні оспівала Алли Пугачової "Мільйон червоних троянд".

Як повідомляв "Знай.ua", Ван Гог проповідував Слово Боже, відстоював права шахтарів і обожнював жовту фарбу. Художник, чиї роботи сьогодні купують за неймовірні суми, займався живописом всього 10 останніх років свого життя. Мало кому відомо, що він продав не одну, а 14 картин та 100 малюнків.

Також "Знай.ua" писав, що на східній околиці Іспанії, у невеликій середземноморській бухточці, знаходиться Порт-Льїгат, який назавжди залишився б покинутим каталонським селищем, якби 89 років тому сюди не перебрався Сальвадор Далі зі своєю коханою Галою.

Бортник: Порошенко "мовним законом" ставить палиці в колеса Зеленського