Всім відомо, що найкращий спосіб для підвищення інтересу туристів до якоїсь пам'ятки - яскрава і, бажано, слізна легенда, пов'язана з нею, яка необов'язково повинна бути повністю правдою, а іноді і зовсім брехнею.

Нижче представлений топ найвідоміших місць, легенди яких дуже далекі від правди.

Балкон Джульєтти, Верона

Балкон Джульєтти

Так, він виглядає старим і правда знаходиться на території будинку сімейства Капелло, яка, за деякими даними, могла стати прообразом сім'ї Капулетті. Але є одне маленьке «але». Шекспір, ніколи не бував у Вероні і не бачив цього милого балкончика. Так що всі туристи, які закидають туди свої милі записки з проханнями про вічне кохання, роблять це марно.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сонна Лощина, Нью-Йорк

Цього місця і зовсім ніколи не існувало в історії. У 1996 році місто Північний Тарритаун був перейменоване, щоб більше відповідати легендарній «Сонній Лощині» з готичного роману 1820 року.

Рибалки на ходулях, Шрі-Ланка

Це легенда все-таки колись була правдою. Чоловіки дійсно ловили таким чином рибу, але це було давно. Після цунамі, що пройшов через острови Південно-Східної Азії в 2004 році, більшість рибалок переїхало в більш безпечні місця. Залишилися тільки ті, хто демонстративно працює тільки заради радості туристів.

Замок Бран, Румунія

Замок Бран

За розповідями місцевих жителів саме тут жив граф Дракула. Сам Брем Стокер, автор роману про кровопивцю, ніколи не бачив споруду наживо, так що надихався зовсім іншими шедеврами архітектури, коли писав свій відомий твір. Втім, менш значним древній замок від усього того не стає. Та й реальний Влад Цепеш в ньому як мінімум пару разів бував.

Село Popeye, Мальта

Село Рореуе

Це селище було споруджено навмисно для зйомок фільму з Робіном Вільямсом у 1980 році. У реальному житті воно ніколи не існувало і, тим більше, там ніхто ніколи не жив.

221b Baker Street, Лондон

Будинок Шерлока Холмса

Легендарний будинок відомого детектива зараз став музеєм. Ось тільки на момент описаних подій, нумерація будинків на Бейкер Стріт не йшли далі сотні, тому будинку номер 221Б ніяк там бути не могло. Навіть сучасний музей розташовується не точно за вказаною адресою. Технічно, це Бейкер Стріт 239.

Нагадаємо, в українській столиці забудовник ліквідує унікальну історичну пам'ятку.

Як повідомляв "Знай.ua", в українській столиці є чимало пам'ятних будівель, як горілих, так і просто занедбаних, які могли б прикрасити собою місто.

Також портал "Знай.ua" писав, що міністр культури Євген Нищук розповів, що після пожежі в Нотр-Дам де Парі Україна посилить заходи безпеки на історичних об'єктах, які містять культурну цінність для народу.