У Росії в довгостроковій перспективі вже запустили процес відв'язування від долара і створення системи, яка не буде залежати від американської адміністрації. Про це повідрмив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю РБК.

"Процес переходу на розрахунки в національних валютах йде. Частка нашої торгівлі, що обслуговується національними валютами, зараз в районі 18% (приблизно п'ята частина)", – сказав Сергій Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

За словами російського політика, частка такої торгівлі постійно зростає.

"Говорячи про національні валюти, треба відзначити, що ці процеси йдуть не тільки за двосторонніми каналами між Росією і Китаєм. Ми займаємося цим з цілим рядом інших країн, особливо з числа наших великих партнерів, де взаємний товарообіг більш-менш збалансований і є попит на рублі і валюти наших контрагентів", – додав Лавров.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зокрема, ці процеси також йдуть в рамках БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка).

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Це як раз ті компоненти спільних зусиль, які в підсумку будуть сприяти зниженню залежності від долара", – резюмував Лавров.

"Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною державою з розвиваються народним господарством, як було прийнято говорити. Але владі в Києві говорять, що вони будуть душити росіян, причому не просто говорять, а приймають закони про освіту, про українську як державну мову, відміняють законодавчі акти, що забезпечували права російськомовних і інших національних меншин. До речі, ці права закріплені в Конституції. Захід мовчить з приводу законів, прийнятих Порошенко в період його останньої "судоми" перед тим, як він залишив свій пост", - сказав Лавров.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, в Грузії багатодітну матір з України підозрюють у торгівлі дітьми.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі збоченець продавав сиріт у рабство.

Також портал Знай.uа писав, що Людмила Денісова взяла під особистий контроль ситуацію з 10 дітьми і затриманою в квітні в Грузії громадянки України.