Незважаючи на мирний час і спокійну розмірену роботу з транспортування нафти по морю, в Оманській затоці прогриміли відразу кілька вибухів.

Про це розповіли ЗМІ.

російські кораблі
російські кораблі

У повідомленні говориться, що в Оманській затоці вранці, 13 червня, були атаковані невідомими два нафтові танкери. Один з них, Front Altair, був найнятий для перевезення тайванської нафтовою компанією CPC Corp, але йшов під прапором Норвегії.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За даними норвезької влади, на його борту сталося три вибухи, коли судно перевозило 75 тис. тонн нафтопродуктів. На борту судна були 23 моряка, у тому числі 11 громадян Росії і один громадянин Грузії, всі вони були врятовані, повідомляє портал Politeka.

Другий танкер називався Kokuka Courageous, на його борту був 21 член екіпажу. Судно належало зареєстрованій в Панамі компанії з Японії, представник компанії заявив, що його двічі обстріляли, але хто і якими снарядами – поки невідомо.

Напад стався, коли кораблі перебували в нейтральних водах між Іраном і кількома країнами Перської затоки, влада Ірану повідомили про порятунок 44 осіб з двох судів. Що сталося з танкерами – до цих пір неясно. Іранське новинне агентство повідомило, що судно затонуло, але його норвезький власник заявив, що воно на плаву. Власники одного з атакованих кораблів припускають, що в нього потрапила торпеда, за іншою версією, причиною вибуху стала магнітна міна.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Влада Норвегії після інциденту випустили заяву, в якій рекомендували судновласникам триматися подалі від територіальних вод Ірану.

Це вже другий напад на танкери в Перській затоці за останній місяць. 12 травня поряд з територіальними водами ОАЕ невідомі напали на два саудівські нафтові танкериа – танкер з Об'єднаних Арабських Еміратів і танкер з Норвегії: це сталося після того, як Іран погрожував перекрити Ормузьку протоку.

Відповідальність за напад поки ніхто на себе не взяв. Влада Саудівської Аравії і США звинувачували в ньому Іран, але іранська влада заперечує причетність до цього.