Національний банк України розширив грошовий ряд на банкноту нового номіналу - 1000 грн.

З 25 жовтня 2019 року в Україні вводять в обіг банкноту номіналом 1000 грн, чутки про друк якої ходять ще з 2017 року. Про це під час брифінгу сказав голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій.

На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.

Але, російські ЗМІ, в черговий вирішили показати свій "креатив" по відношенню до України. У російській передачі "Вісті" на телеканалі "Росія-1" журналісти заявили, що на купюрі номіналом 1000 грн буде зображений Адольф Гітлер. Дизайн української банкноти, як стверджують російські телевізійники, розроблений партією "Свобода". Про це повідомила користувачка соціальної мережі Facebook.

Телеканал "Россия-1": На купюре в 1000 грн будет изображен Гитлер. Видео В российской передаче "Вести" на телеканале "...

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще
Geplaatst door Маша Белка op Woensdag 26 juni 2019

Українці в коментарях все ж намагаються реагувати з часткою гумору:

"Клас", "Дебіли", "А на монетах розп'ятий ху*ло в трусиках", "Бл*ть... що тільки не придумають!", "Ідіоти п'яних батьків з покоління в покоління.", "Маразм міцнішав, глід не відпускав", "Видно, косяк забили заморськими мухоморами, досі небаченими! Он, як забрало!", "Про що ще говорити?! У них же комуністичний рай!", "Якщо голі немовлята на підносі не здивували нікого, то Гітлер ще краще пояснить діагноз пропагандистів", "Гітлер, с*ка, сидить у кремлі", "Зате у нас на туалетному папері Путін зображений".

Нагадаємо, НБУ випустив сувенірну неплатіжну банкноту "Сто гривень" за зразком банкноти відповідного номіналу, яка була введена в обіг 17 жовтня 1918 року.

Як повідомляв портал Знай.ua НБУ оголосив про припинення та поступове виведення монет номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок.

Також Знай.иа писав монети номіналом 5 гривень скоро повністю замінять купюри.