У пожежі на підводному російському судні в Баренцевому морі заживо згоріли 7 капітанів першого рангу. Також серед жертв НП два герої РФ. А "глибоководним апаратом" виявився атомний підводний човен типу АС-12 - "Лошарік".

Про це пише Telegram-канал Mash, посилаючись на інформацію з зустрічі президента РФ Володимира Путіна з міністром оборони Сергієм Шойгу.

Примітно, що в Кремлі замовчують інформацію про судно, називаючи його глибоководним апаратом. Однак, в ЗМІ вже з'явилася інформація про те, що воно є надсекретним російським атомним підводним човном.

Відзначається, що це судно невеликого розміру (60 метрів), внутрішня конструкція якого складається з серії кулястих елементів, які здатні витримувати тиск, критичний для звичайного човна.

Свою назву "Лошарік" в честь героя радянського мультфільму судно отримало власне через ці сім куль, закритих звичним для човна обтічним корпусом.

Служать на човні лише офіцери. Особовий склад - 25 осіб. Відпочатку сконструйований для шпигунства і диверсій, човен оснащено ядерним реактором, однак, судно нібито позбавлене ​​озброєння.

"У жовтні 2015 року експерти Пентагону заявили, що" Лошарік "є "диверсійним апаратом". Росіяни можуть використовувати його для установки пристроїв, що руйнують різну підводну інфраструктуру, в першу чергу кабелі зв'язку. У разі глобального конфлікту АС-12 здатна підірвати роботу інтернету, зруйнувавши магістральні кабелі зв'язку між материками", - пише російське РБК.
Підводний човен Лошарік
В оперативному режимі "Лошарік" пересувається і маневрує жорстко прикріпленим до днища корабля-матки. Таким "mother ship" для "Лошаріка" є підводний човен "Білгород" (К ​​-329) - багатофункціональне 172-метрове судно, на озброєнні у якого шість ядерних торпед "Посейдон".