З'явилася інформація, що в НАТО сталася неймовірний за масштабами витік секретних даних. Відомо, що парламентська асамблея Альянсу якимось чином публічно оприлюднила секретний аналітичний документ. Так, стало зрозумілим, що ядерну зброю США в Європі розміщено на військових базах в Бельгії, Італії, Німеччині, Нідерландах і Туреччини.

Про цей інцидент повідомляють європейські ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Доповідь під назвою "Нова ера ядерного стримування? Модернізація, контроль над озброєннями і ядерні сили союзників" підготував член Комітету з оборони Парламентської асамблеї НАТО з Канади ще в квітні, проте звернули на нього увагу через місяці. Документ вказує розташування 150 одиниць ядерної зброї США.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ці бомби зберігаються на шести американських і європейських базах – "Kleine Brogel" в Бельгії, "Buchel" в Німеччині, "Aviano" і "Ghedi-Torre" в Італії, "Volkel" в Нідерландах і "Incirlik" в Туреччині", - випливає з версії доповіді, опублікованого бельгійської газетою "De Morgen".

Відомо, що незабаром цей документ було вилучено.

Варто зазначити, що при цьому минулого тижня було оприлюднено остаточний варіант доповіді, в якому місця зберігання американської ядерної зброї не називалися. Джерело в НАТО заявило The Washington Post, що опублікована в квітні доповідь не була офіційним документом альянсу.

"Ми не коментуємо подробиці про ядерний потенціал НАТО", - додав він.

Нагадаємо, витік з штабу Саакашвілі: провокація в Одесі з тріском провалилася.

Як повідомляв Знай.uа "Які правила?": Зеленський жорстко розкритикував світ "ядерним" заявою.

Знай.uа писав, "Україна більше не терпітиме": Зеленський приголомшив світ потужною заявою про ядерну зброю.