Міноборони Великобританії оголосило тендер на створення унікальних безпілотників, які будуть діяти в парі з пілотованими військовими літаками. Про це сообщает Flightglobal.

Створенням безпілотних літальних апаратів займуться Blue Bear, Boeing Phantoms Works International і Black Dawn.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тендер проходить в рамках проекту LANCA (Lightweight Affordable Novel Combat Aircraft). Згідно інформації, літальний апарат повинен коштувати не більше 10% від ціни пілотованого винищувача п'ятого покоління.

Перший запуск безпілотника запланований до 2023 року. Вартість тендеру залишається невідомою.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Розробка займе один рік, після цього військові почнуть вибирати компанії, які візьмуть участь у конкурсі. Потім британський уряд обере одного розробника, який побудує нові безпілотники.

Уточнюється, що новий апарат повинен здійснювати польоти на високих швидкостях, як у парі з пілотованими винищувачами Typhoon, F-35 Lightning II і перспективним Tempest, так і самостійно. Пристрої будуть оснащені різними сенсорами, зокрема технологіями радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що безпілотник скинув на Донбасі листівки з попередженням.

Як повідомляв портал Знай.uа, корабель ВМС США використав нову систему радіолокаційної боротьби, збивши іранський безпілотник у Перській затоці.

Також портал Знай.uа писав, що безпілотники "Форпост" та "Орлан", проводячи розвідку, виявили в Чорному морі десантний загін кораблів противника.