Міністерство охорони здоров'я Росії запропонувало роботодавцям ввести систему штрафів для курців серед співробітників та заохочення для некурців. У корпоративній модельній програмі "Зміцнення суспільного здоров'я" повідомляється про те, що тютюнова залежність впливає на продуктивність, і це потрібно враховувати.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Міністерстві вважають, що кількість і тривалість перекурів повинні підраховуватися і в підсумку вилучатися з зарплати. Однією з ініціатив Мінздрава для боротьби з курцями є ідея встановити зони для фізичних вправ в місцях відпочинку і тарілки з яблуками. На думку розробників програми, це допоможе людям перебудуватися з перекуру на більш корисний відпочинок.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ще Мінздрав пропонує встановити в місцях загального користування детектори диму і заборонити палити на територіях організацій. А в пакет добровільного медстрахування хочуть додати допомогу по відмові від куріння та лікування тютюнової залежності.

Як вважають у Мінздраві, в боротьбі з курцями знадобляться конкурси та різноманітні змагання між співробітниками. Однак, як зазначило Міністерство, всі ці ідеї поки знаходяться у стадії рекомендацій.

Нагадаємо, раніше озвірілий пацієнт влаштував у психлікарні моторошну різанину, багато постраждалих.

Також Знай.uа писав, що киянам "підказали", як кинути курити: після такого сигарета сама випаде з рота.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що хто не курить і не п'є, той живе в Україні: ціни на алкоголь і тютюн перетворять земляків у прихильників ЗСЖ.