В Польщі наростає нова хвиля антиукраїнських настроїв. Каталізатором цього разу став скандал у Гдині на Балтійському узбережжі країни.

В оголошенні про прийом на роботу кухаря, на зарплатню 17 злотих в годину (приблизно 110 грн), в ресторан "У Кашуба" була примітка: "Ніяких українців або їм подібних. Тільки відповідальні люди".

Мер Гдині Войцех Щурек засудив власника ресторану Гжегоша Булльманна за ксенофобію та в знак солідарності з українцями відвідав ресторан, що належить нашому землякові.

Неофіційно знайомі Булльманна пояснювали, що раніше у нього працювали українці, і нібито на їх роботу скаржилися клієнти.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сам Булльманн не коментує інцидент, посилаючись на хворобу, а його представники вибачилися.

Власник ресторану Гжегош Булльманн не хоче наймати українців. Джерело фото: Facebook

Але, ні жест мера, ні вибачення ресторану не пом'якшили скандал. Навпаки, у Польщі йдуть дискусії на тему наших заробітчан. Тим більше українці все частіше скаржаться на дискримінацію.

"Їдуть всі підряд"

Думки поляків у свою чергу розділилися. Одні засуджують таких "булльманнів" за расизм.

"Українці працьовиті й невибагливі, вони рятують польський ринок праці в той час, як поляки виїжджають на заробітки в більш багаті країни Заходу. Більш того, запровадження безвізового режиму для громадян України призвело до нервозності на польському ринку праці. Роботодавці стали побоюватися, що українських співробітників переманять до Німеччини, наприклад", - сказав Кшиштоф Инглот, гендиректор польського кадрового агентства, яке, в тому числі підбирає працівників в Україні.

Нагадаємо, Європою не єдиною: українцям дала безвиз ще одна мальовнича країна.


Як повідомляв раніше Знай.uа, заробітчани масово покидають нагріті місця.


Також Знай.uа писав про те, що в Одесі шукають загадково зниклого заробітчанина.