Стало відомо, що приватна католицька школа в Нешвіллі (США) усунула книги про Гаррі Поттера зі своєї бібліотеки. А все тому, що вони містять "справжні прокляття і заклинання, які при прочитанні людиною можуть викликати злих духів".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як пише The Guardian, пастор католицької школи святого Едуарда, яка навчає дітей від дошкільного віку до восьмого класу, повідомив батькам про те, що серія книг Джоан Роулінг була досліджена "кількома" экзорцистами.

"Ці книги являють магію: як добру, так і злу. Це не правда, але досить хитрий обман. Заклинання і прокляття, описані в книзі, — це справжні заклинання і прокляття. Якщо їх прочитає людина, вони можуть викликати злих духів, які постануть перед особою, читає текст", - повідомив батькам дітей преподобний Дан Рихил.

Видання нагадує, що серія книжок була опублікована в період між 1997 і 2007 роками. Серед заклять, згаданих в них, були, наприклад, "вбивча" закляття "авада кедавра", "круціо" для тортур, "империо", яке дозволяє чародіям контролювати дії інших людей.

Керівник шкіл католицької єпархії в Нешвіллі Ребекка Хаммел прокоментувала, що преподобний Рихил розіслав батькам лист після того, як один з них звернувся з певним запитом про Гаррі Поттера.

"Він цілком уповноважений діяти в таких випадках. Кожен пастор має канонічну владу робити такі висновки для шкіл своєї єпархії", - пояснила вона.

Нагадаємо, що зірка "Гаррі Поттера" оголилася і зробила камінг-аут.

Як повідомляв портал Знай.ua, шанувальники знайшли несподівані докази, які приховувала Джоан Роулінг.

Також портал Знай.ua писав, що Герміона і Мелфой з "Гаррі Поттера" заінтригували фанатів новим романів.