Поблизу французького міста Варею місцевий фермер знайшов скарб, який фахівці і до нині не можуть оцінити. Чоловік, копаючи землю, знайшов близько 14 тисяч монет XIII століття. Наразі про незвичайну знахідку повідомила радіостанція France Bleu на своєму сайті.

Як зазначається, знахідка була виявлена ​​5 років тому, але повідомили про неї тільки в вересні цього року. Причиною стала тривала експертиза. Як розповідає сам фермер, знайшов він скарб випадково.

"Я допомагав подрузі засипати землю, щоб розширити її ферму в Монльбо, коли я побачив велику металеву кулю серед каменів", - розповів Роджер Мутель.

Вже пізніше з’ясувалося, що куля, яка за розміром була схожа на баскетбольний м'яч, складалася із 14 000 срібних і мідних монет XIII століття. Нині ж Домінік Дюссо, нумізмат, який взявся за оцінку скарбу, і досі не може назвати його вартість.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як заявив експерт, деякі монети оцінюються в 100 євро, але у Франції близько п’яти тисяч колекціонерів середньовічних монет. Тому, якщо ви розмістите 14 000 монет на ринку, ви ризикуєте понизити ціни, підкреслив фахівець.

Відзначається, що сховав ймовірно скарб багатий купець, який здійснював часті поїздки по Франції. Такий висновок був зроблений, так як багато хто з знайдених монет були в обігу в різних куточках країни.

Нагадаємо, під Рівним виявили останки древньої цивілізації, це може переписати історію.

Як повідомляв Знай. ua, під ногами у вінничан виявили "підземне місто", вчені навіть не підозрювали.

Також Знай. ua писав, що вчені воскресили найдавнішого в світі людини.