Аеропорт імені Вацлава Гавела у столиці Чехії Празі змінив написання назви Києва англійською — Kyiv замість Kiev.

Цю новину повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

"Зусилля посольства були не марні. Після довгих роздумів і переконувань празький аеропорт імені Гавела таки приєднався до когорти тих аеропортів, які правильно називають англійською столицю України – #KyivNotKiev. До речі, #Odesa тепер пишуть правильно також. Дякуємо!" — написав посол.

Перебийніс також додав, що коректно в аеропорту вже пишуть і назву Борисполя.

2 жовтня 2018 року Міністрество закордонних справ України розпочало компанію " #CorrectUA", ціль якої полягає у заклику іноземних ЗМІ писати назву міста Київ правильно.

Рада Сполучених Штатів Америки з географічних назв ухвалила рішення замінити у міжнародній базі написання назви столиці України з Kiev на Kyiv.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Напомним, ранее Дональд Трамп заявил о ликвидации сына Усамы бен Ладена: угрожал всему миру

Как сообщал портал "Знай.ua" Отдал Богу душу в постели с другой, командировка закончилась в суде: "Несчастный случай на производстве"

Также "Знай.ua" писал, что Меган Маркл и принц Гарри в страхе отгородились от всего мира: "Наша безопасность под угрозой"