Стало відомо, що дослідники з Оксфордського і Кембриджського університетів виявили аномально високі дерева в лісах Амазонії. Вони перевершують попередніх рекордсменів на цілих 20-30 метрів. Про це повідомляє видання Science Alert.

Так, це відкриття зробили з допомогою лазерного сканування 850 ділянок лісу, кожен з них довжиною 12 кілометрів і шириною 300 метрів. На семи дільницях були виявлені дерева висотою до 80 метрів. Велика частина з них знаходилося на березі річки Ярі. Після цього вчені сформували експедицію у важкодоступні ділянки цього лісу для того, щоб краще вивчити аномальні рослини, подолавши в цілому 240 кілометрів.

Слід зазначити, що всього було виявлено 15 гігантських дерев, всі з них досягали 70-80 метрів у висоту. Аномальні дерева ставилися до одного виду — Dinizia excelsa. Раніше вважалося, що він може зростати лише на 60 метрів. Справжня причина аномалії експертам поки що неясна, але вважається, що дані дерева отримали перевагу, в результаті знищення частини лісу з-за стихійного лиха.

За даними дослідників, це відкриття вказує на те, що ліси Амазонії можуть зберігати більше вуглецю, ніж припускали минулі оцінки.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, що у NASA показали, як змінилася Земля за останні роки.

Як повідомляв портал Знай.ua, франківчани оголосили війну свинства в Карпатах.

Також портал Знай.ua писав, що в Мелітополі щосили цвітуть вишні.