В Швеції, у Стокгольмі відбулося вручення Нобелівської премії. Нобелівська - одна з головних і найавторитетніших у науці і гуманістична премія в світі.

Премію з медицини і фізіології отримали Вільям Келін, Пітер Редкліфф і Грегг Семенз за дослідження адаптації клітин до нестачі кисню.

Її вручення в грошовому еквіваленті відбудеться 10 грудня — в день смерті Альфреда Нобеля. У 2019 році розмір премії становить 9 млн крон - або близько $913 тис.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вручення премії з медицини та фізіології відкрило Нобелівську тиждень - 8 жовтня буде оголошено про рішення Нобелівського комітету з фізики, 9 жовтня - з хімії, 10 жовтня - з літератури, а 11 жовтня назвуть лауреата премії миру. 14 жовтня відбудеться вручення премії по економіці.

Фундаментальне значення кисню розуміється століттями, але як клітини адаптуються до змін рівня кисню, давно невідомо. Цьогорічна робота, присвячена #NobelPrize, розкриває молекулярні механізми, які лежать в основі того, як клітини адаптуються до змін в постачанні кисню.

Кисневе зондування є центральним у великій кількості захворювань. Відкриття цьогорічних лауреатів №NobelPrize мають фундаментальне значення для фізіології та проклали шлях для перспективних нових стратегій боротьби з анемією, раком та багатьма іншими захворюваннями.

Нагадаємо, космос в Україні: усі досягнення нашої держави оживуть в унікальному проекті, фото.

Як повідомляв Знай.uа, дуже скоро Земля порине в цілковитий морок: NASA принесли документи в Білий дім.

Також Знай.uа писав, що сім вогняних куль просто впали з неба: саме містичне явище світу потрапило на відео.