Туреччина почала перекидати свої війська до Сирії. Так, збройні сили країни почали переправу в північно-східну частину Сирії, готуючись до більш масштабного наступу.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на неназваного турецького чиновника.

Невелика передня група турецьких військ увійшла в Сирію рано в середу у двох пунктах вздовж кордону, поблизу сирійських міст Таль-Абяд та Рас-аль-Айн. Зазначимо, що Туреччина планує почати повітряну і наземну військову операцію в Сирії в регіоні, який в основному контролюється курдами, яких Анкара вважає терористами.

Удар по Сирії
Удар по Сирії

З боку курдських сил поки не було жодних коментарів. Раніше вони пообіцяли захистити себе від будь-якого турецького наступу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Білий дім у свою чергу оголосив, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону. Відповідна заява була оприлюднена у понеділок, 7 жовтня. Однак у заяві не було жодної згадки про курдські загони YPG, які дотепер отримували сильну підтримку з боку США і допомагали американцям у боротьбі з "Ісламською державою".

Нагадаємо, що Зеленський назвав дату розведення військ на Донбасі, формула Штайнмайєра дала поштовх: "Особисто гарантую".

Як повідомляв Знай.uа, на Донбасі напередодні "розведення сил" бойовики просто збожеволіли, позиції українських захисників у вогні: фатальні подробиці.

Також портал Знай.uа писав, у Станиці Луганській запрацював тимчасовий міст в обхід: ремонтні роботи йдуть повним ходом.