Польський тижневик "Ангора" опублікував на днями фотографію 60-річної давності. На ній зображена група німецьких офіцерів разом з власовцами, які, як стверджує газета, брали участь в придушенні Варшавського повстання у серпні 1944 року. Стоїть крайнім зліва "поручик" в козацькій формі.

"Ангора" стверджує, що це не хто інший, як рідний батько Президента Росії Володимира Путіна.

Фото полякам передав колишній офіцер ГРУ, а нині скандальний письменник Віктор Суворов (Різун), відомий безсоромним переписуванням історії другої світової війни. Він стверджує, що розкопав цей "документ" в якомусь закритому архіві Лондону.


Володимир Путін на публіці рідко розповідає про свого батька Володимира Спиридоновича. Якщо тільки дуже попросять. Так було одного разу на заводі в Архангельську, де він зустрічався з робітниками.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Мій батько з перших днів Великої Вітчизняної був на фронті. Отримав важке поранення... Потім усе життя, незважаючи на інвалідність, працював", - заявив Путін.

У деяких біографічних довідниках говориться, що Володимир Путін-старший у 1941-го пішов на фронт добровольцем, учасник оборони Ленінграда.

Російський президент Володимир Путін
Російський президент Володимир Путін

А ось рядки з книги "Від першої особи. Розмови з Володимиром Путіним" офіційної біографії, яка звичайно була цензурирована і відретушована у догоду першої особи РФ:

"Його визначили в так званий винищувальний батальйон НКВС. Ці батальйони займалися диверсіями в тилу німецьких військ. У їх групі було 28 людина. Їх викинули під Кингисеппом... вони встигли підірвати склад з боєприпасами. Але потім скінчилися продукти. Вони вийшли на місцевих жителів, естонців, ті принесли їм їжі, а потім здали їх німцям. Шансів вижити майже не було. Німці обклали їх з усіх сторін... Залишки загону йшли до лінії фронту. За дорозі втратили ще кількох людей і вирішили розсіятися. Батько з головою сховався в болоті і дихав через очеретяну трубочку, поки собаки, з якими їх шукали, не проскочили повз. Так і врятувався. З 28 до своїх тоді вийшли четверо".

Після цього бійця Путіна знову відправили в діючу армію — він воював на Невському п'ятачку.

"Йому і ще одному бійцеві дали завдання взяти язика, - розповідає Володимир Путін. Вони підповзли до бліндажу і тільки приготувалися чекати, як звідти несподівано вийшов німець... Німець прийшов у себе раніше. Дістав гранату, запустив в них і спокійно пішов далі... Німець, мабуть, був упевнений, що вбив їх. Але батько вижив, правда, йому осколками переколотило ноги. Наші його витягли звідти через кілька годин".

Володимир Спиридонович довго лікувався в госпіталі. Після війни його демобілізували, і він пішов працювати на Вагонобудівний завод їм. Єгорова.

Нагадаємо, що близько дев'яти жахливих місяців утримання і нарешті моряки потрапили додому

Як повідомляв портал Знай.ua, 14 жовтня, в День захисника України, о 22:45 на "1+1" відбудеться телепрем'єра фільму "Іловайськ 2014", який описує реальні трагічні події бою добровольчого батальйону Національної Гвардії "Донбас" за Іловайськ у серпні 2014 року.

Також Знай.ua писав про 40 днів у донецькому аеропорту: український кіборг розкрив львів'янам правду про найстрашнішу сутичку з Путіним.