Герой фільму "Джокер", якого зіграв Хоакін Фенікс, страждає від періодичних нападів неконтрольованого моторошного сміху. Та виявляється, хвороба цілком реальна, від такого ж розладу страждає американець Скотт Лотан.

У фільмі головний герой роздає переляканим людям картки з поясненням про його хворобу, щоб уникнути незручних ситуацій. 47-річний Скотт Лотан зі США розповів, як йому живеться із цим недугом у реальному світі.

Скотт Лотан страждає на розсіяний склероз

Розсіяний склероз, на який хворіє американець, викликає раптові напади неконтрольованого сміху, які приносять чимало неприємностей. Скотт Лотан розповів, що інколи сміх може тривати до 10 хвилин. Крім того одним із симптомів є нестерпний біль, який порушує звичне життя чоловіка.

"У мене були проблеми з обслуговуванням у ресторанах. Офіціанти прохали мене піти, бо їм було некомфортно. Багато разів, коли я йшов випити з друзями й серед них опинявся хтось із низькою самооцінкою, той вирішував, що я сміюся над ним і намагався затіяти бійку", - зізнається Скотт. Скотт Лотан

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Хоакін Фенікс у ролі Джокера

Скотт Лотан розповів, що один із найгірших нападів сміху стався після аварії, у якій загинули його наречена та матір. Коли вони поверталися із заручин, дорогою додому їх збив п’яний водій. Скот говорить, що під час допиту він нестримно сміявся і не міг нічого з цим вдіяти.

Щоб уникати непорозумінь чоловік намагається розповідати оточуючим про свою хворобу, тому що часто його все-таки приймають за психічнохворого. Скотт Лотан прокоментував фільм "Джокер" та гру Хоакіна Фенікса.

"Я думаю, він багато працював, аби відобразити нездатність припинити сміх незалежно від обставин. Я відчував його глибоке почуття неприязні до хвороби в сцені з автобусом, подібно до того, що я відчував після аварії. Це важко, люди просто витріщаються на тебе. Ти намагаєшся порозумітися, але в них уже є упереджена думка, що ти наркоман або просто несповна розуму. Я думаю, що він вловив почуття ізоляції й розчарування у зв’язку з відсутністю розуміння від людей. Іноді під час фільму я відчував, що дивлюся на своє відображення" Скотт Лотан

Скотт Лотан зізнався, що його справи почали значно покращуватися після того, як відео з ним поширилося інтернетом. Він отримав багато підтримки та розуміння.

Нагадаємо, раніше показали, як змінювався гардероб Джокера

Як повідомляв портал "Знай.ua", вийшов трейлер серіалу "Чужак" за Стівеном Кінгом

Також "Знай.ua" писав, що відбулася прем'єра фільму "Джокер"