У вівторок понад 11 тисяч науковців з усього світу опублікували доповідь, в якій йдеться про "невимовні страждання" через зміну клімату, якщо людство не змінить свого шляху. Про це пише CNN.

За словами головного спеціаліста з питань науки і політики Інституту консерваційної біології Фібі Барнард, звіт вчених ясно дає зрозуміти, що у політиків більше немає місця для маневру.

"Нащадки будуть згадувати про них погано за те, що вони ігнорували зміну клімату як серйозну загрозу для нашої цивілізації", - зазначила експерт.

Зміна клімату, Getty images
Зміна клімату, Getty images

Барнард також додала, що зміни слід розглядати не як "жертву", а як спосіб "трансформації речей, які ми знаходимо стресовими".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Все починається від дорожньої люті, заторів та брудного повітря", - додала вчена.

Нагадаємо, температура продовжує бити всі рекорди, зафіксовано найтеплішу ніч за 139 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, планета Земля може уникнути прогнозованого глобального потепління. Однак людству загрожує інша кліматична катастрофа – льодовиковий період.

Також портал Знай.uа писав, чому червона планета найбільш придатна для переселення людства.