У Сполучених Штатах Америки сталася вельми загадкова історія. Журналісти повідомляють, що приблизно місяць тому американську військову розвідку стурбувала поява корабля. Виявилося, що це було російське океанографічне дослідне судно "Янтар".

Судно покинуло порт приписки в Арктиці і зникло з поля зору. Корабель вдалося виявити лише 8 листопада, коли він несподівано для американців з'явився в Карибському морі поблизу від Тринідаду і Тобаго. Пентагон вважає корабель шпигунським, так як його неодноразово помічали неподалік від американських підводних комунікаційних кабелів.

"Янтарь", popmech
"Янтарь", popmech

Американські військові підозрюють, що "Янтар" міг розміщувати шпигунські пристрої на підводних комунікаціях США. Ця гіпотеза підкріплюється тим, що судно оснащено всім необхідним обладнанням для проведення робіт на морському дні. Справжнє призначення "Янатря" невідоме: до складу ВМФ Росії його включено в якості океанографічного дослідницького судна. Корабель знаходиться у веденні Головного управління глибоководних досліджень Міноборони РФ — одного з найсекретніших російських військових підрозділів.

Нагадаємо, колона американських військових увійшла в Сирії: що відбувається.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа збирайте речі: Ілон Маск розповів про створення колонії на Марсі, знадобиться 20 років і 1000 кораблів.

Знай.uа писав, Ілон Маск назвав вартість подорожі на Місяць: рукою подати.