Чилі охопили масові протести — люди вийшли на вулиці проти підвищення цін на проїзд у метро. Однак після того, які влада країни скасувала підвищення, протестувальники вимагають відставки президента.

Так, 12 листопада тисячі жителів столиці Сантьяго знову зібралися на площі Італії в центрі міста. До вечора на вулицях почалися заворушення та сутички з поліцією. Тоді протестувальники почали застосовувати потужні лазерні указки

За допомогою лазерних указок чилійці засліпили урядові дрони й камери спостереження. Схожу тактику влітку 2019 року застосовували й в Гонконзі. У соцмережах опублікували кілька роликів із застосуванням лазерів, зазначивши, що "Чилі занурилася в кіберпанк".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Протестувальники також масово направили такі указки на вертоліт, який прилетів до них. Чилійська влада відреагувала на це й заявила, що такі дії можуть призвести до загибелі пілота і є злочином.

Протягом останнього тижня учасники акцій виступали проти соціально-економічного ладу, низьких зарплат та пенсій, високої вартості медичного обслуговування та освіти. Президент країни заявив, що почув вимоги протестувальників та назвав акції "засобом до змін". Раніше він вибачився, що не зміг передбачити спалах заворушень та оголосив план заходів задля виконання вимог демонстрантів.

Нагадаємо, у Києві під Раду принесли свиню в труні, видовище не для слабкодухих: "На холодець".

Як повідомляв портал Знай.ua, освітяни вийшли на протест під Раду: "Ні геноциду, наука не л*х".

Також Знай.ua писав, у США підліток відкрив стрілянину в школі, багато поранених: з'явилися фото і відео з місця подій.