У Башкирії вчені натрапили на останки 6-метрової істоти з давніх легенд. Поховання невідомої гігантської істоти, зріст якого складає 6 метрів, розташоване на березі ріки.

Могила башкирського Атланта знаходиться на території Салаватською району, біля річки Юрюзань, повідомляє видання Хвиля. Хоча й вчені були шоковані такою неординарною знахідкою, виявилося, що місцеві жителі давно знають про це поховання.

У Башкирії знайшли могилу велетня, ілюстративне фото
У Башкирії знайшли могилу велетня, ілюстративне фото

Це культове місце поблизу села Ташаулово, розташоване серед глухих лісів і неприступних скель на березі річки Юрюзань в Славутський районі Башкортостану, що майже на кордоні з Дуванским районом, недалеко від міст Челябінської області. Місцеві мешканці використовують його як захисну споруду, рятуючись від повеней.

Старожили певні, що шестиметровий гігант за життя був добрим, але самотнім. Також існує версія, що він походить з роду снігових людей. Біолог геопарка "Янга-Тау" Поліна Полежанкіна розповіла, що наукових досліджень з цього приводу не проводилося, але місцеві люди вірять в легенду і особливо це місце не афішують.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У Башкирії знайшли могилу велетня, ілюстративне фото
У Башкирії знайшли могилу велетня, ілюстративне фото

На думку фахівців, раніше велетні проживали на території всього Південного Уралу, а також частково в сучасній Свердловській області. Відомий мандрівник професор Ернст Мулдашев, який вивчав могили гігантів протягом експедиції в Сирії, вважає, що у районі Башкирії жили гіганти. Згідно з його словами, про це говорить народний епос "Урал-­батир", в якому багато персонажів, наприклад, Катил, Кахкаха, Азрака тощо, були гігантами.

Споконвіку башкири вважають, що саме тут похований Урал-батир. За словами екстрасенсів, під землею на глибині 4 м, знаходяться кістки гіганта.

Нагадаємо, раніше у Хорватії зробили 2000-річну знахідку: римська колісниця та скам'янілі рештки коней

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Туреччині археологи виявили найдавніший храм

Також "Знай.ua" писав, що археологи знайшли "переговорний пристрій" в піраміді