Американський вчений Девід Епштейн презентував дослідження, в якому довів, що дисоціативний препарат кетамін може допомогти в лікуванні алкоголізму, послаблюючи спогади про минуле. Дослідження було опубліковане в науковому журналі Nature Communications. Його автор вивчив вплив наркотиків на людський організм, а також досліджував, який вплив надає кетамін.

Так, наукова робота Девіда Епштейна заснована на ідеї, що залежність людини визначається розладом пам'яті. На думку вченого, люди асоціюють алкоголь або наркотики з позитивними відчуттями, які з'являються після вживання. "Ми намагаємося стерти ці спогади, щоб зупинити процес, і передбачити рецидиви", - розповів співавтор дослідження, психофармаколог Раві Дас. Варто зауважити, що кетамін є анестетиком, і в невеликих кількостях його застосовують для лікування важкої депресії.

Кетамін, Dropsearch
Кетамін, Dropsearch

Нагадаємо, як перевірити свою дитину на вживання наркотиків.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як відірвати дитину від смартфона і не стати ворогом номер один.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що вчені знайшли спосіб контролювати тягу до спиртного.