Хто з нас не чув цієї романтичної і досить фантастичною фрази: "Вони жили довго і щасливо та померли в один день"? У сучасному світі вона звучить як щось неймовірне, адже сьогодні шлюбні союзи досить часто закінчуються розлученням двох колись найближчих людей.

Саме тому історія Ліс і Фреда Остін з США просто не може залишити байдужими нікого з нас. Як би це не звучало дивно, але ця проста американська пара була щасливою протягом 70 років. Старенькі померли в один день з різницею в 20 хвилин, повідомляє видання Mlive.

Ліс (Les) і Фреда Остін (Freda Austin) познайомилися, коли вчилися в школі. Їхнє перше побачення було на випускному балу. У листопаді 1949 року вони одружилися.

Ліс служив бортрадистом у Військово-повітряних силах США під час Корейської війни, а потім в поліції штату Мічиган. Він любив працювати по дому і у дворі, обожнював вестерни і колекціонував речі, пов'язані з актором Джоном Вейном. Фреда багато років працювала менеджером в компанії Brail Dry Cleaning і збирала кулінарні книги.

Пара любила відпочивати на узбережжі і підніматися на маяки. Їхня донька Сенді Маес (Sandy Maes) розповіла, що вони їздили подивитися майже на кожен маяк в Мічигані.

Ліс і Фреда Остін, фото: Mlive

Ліс і Фреда Остін, фото: Mlive

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У листопаді вони відзначили 70-й ювілей весілля. Їхня внучка Лея Сміт (Leah Smith) зазначила, що за весь час, що вони були разом, вони посварилися лише одного разу: Фреда розлютилася, коли Ліс записався на службу в армії під час Корейської війни і не сказав їй.

Ліс і Фреда Остін, фото: Mlive

Ліс і Фреда Остін, фото: Mlive

"Я рада, що вони покинули нас в один час. Я думаю, їм було б непросто продовжувати жити поодинці. Під кінець цих 70 років разом вони продовжували піклуватися один про одного і кохати дуже сильно", - зазначила вона.

Ліс і Фреда Остін, фото: Mlive

6 грудня пару доставили в хоспіс. Вони лежали на сусідніх ліжках і померли 7 грудня. 17 грудня в місті Мейсон, штат Мічиган, пройшов їхній похорон. Лісі і Фреде було по 90 років.

Їхня смерть на сусідніх ліжках була "майже такою романтична, наскільки ви можете уявити", - зізнався їхній син Майкл (Michael). У них залишилося двоє дітей, четверо онуків і вісім правнуків.

Нагадаємо, найстаріше подружжя у світі відзначило 80-ту річницю весілля

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові сім літніх пар одружилися знову

Також Знай.ua писав про 72-гу річницю весілля Єлизавети II і принца Філіпа.