У четвер, 19 грудня ввечері, сталася стрілянина біля будівлі ФСБ на Луб'янці у столиці Росії — Москві. В результаті інциденту дві людини загинули, п'ятеро постраждали.

Стрілянина сталася біля будівлі ФСБ в Москві на вулиці Кузнецький міст, 23. Це сталося о 17:10 (за київським часом).

Повідомлялося, що нападників було троє, двох з них застрелили охоронці будівлі. Ще один чоловік, що стріляв, пробіг близько 300 метрів до кінця вулиці й завернув на майдан Воровського, продовжуючи відстрілюватися. Потім він забарикадувався в будинку на вулиці Велика Луб'янка, звідки періодично вів вогонь по бійцях ФСБ і ОМОН. О 19:15, через майже дві години після початку стрілянини, його вбили.

Стрілянина на Луб'янці в Москві, кадр з відео
Стрілянина на Луб'янці в Москві, кадр з відео

За попередніми даними, стрілянину на Луб'янці влаштував уродженець Московської області 39-річний Євген Манюров. У минулому він був підприємцем з Подольська. Його фірма займалася консультуванням в області комерційної діяльності, але була ліквідована у 2015 році. За попередніми даними, Манюров захоплювався стрільбою і займав призові місця на змаганнях.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На місці події працює слідчо-оперативна група. Справу за фактом посягання на життя правоохоронців під час стрілянини біля будівлі ФСБ передано до центрального апарату Слідчого комітету.

"Останні роки він працював відразу в кількох охоронних фірмах, але потім звідусіль звільнився. Останнім часом не працював, спілкувався з якимись арабами телефоном, я нічого не розуміла, про що, адже він говорив з ними по-англійськи", - розповіла мати Манюрова.

"Захоплювався стрільбою, займався роки три-чотири, дуже любив цю справу. Ніяких паралелей не було. Чисто стрілянина, чисто хобі, особливо близьких друзів у нього не було, в гості ніхто не приходив. Одружений не був і жінки у нього немає. Не курив і не пив взагалі, у нього не було вільного часу — у нього робота і хобі", — додала жінка.

Нагадаємо, у Москві невідомі відкрили вогонь по людях біля будівлі ФСБ

Як повідомляв портал Знай.ua, у США підліток відкрив стрілянину в школі, багато поранених

Також Знай.ua писав, стрілянина в центрі Москви: ЗМІ повідомляють про загиблих, а МВС каже, що "их там нет".