Уряд Австралії спрямував на допомогу заблокованим на узбережжі кораблі ВМС.

На сході Австралії через лісові пожежі на пляжах заблоковані тисячі людей. Як повідомляє Deutsche Welle, уряд оголосив, що направило допомогу постраждалим.

У середу, 1 січня, продукти харчування і воду доставлять постраждалим військові кораблі. Але до прибережних містечок в штаті Вікторія кораблі ВМС зможуть дістатися не раніше четверга, 2 січня, або навіть п'ятниці - 3 числа.

Крім того, почнеться евакуація людей з пляжів на вертольотах.

Зазначається, що найбільші пожежі вирують поблизу місті Маллакута в Вікторії, розташованого в 500 км на схід від Мельбурна. Там на місцевих пляжах опинилися заблокованими, за приблизними підрахунками, чотири тисячі чоловік, які рятувалися від вогню.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Зазначимо, що лісові пожежі вирують в Австралії з жовтня, вогонь знищив багато мільйонів гектарів лісових площ. Рекордна спека з температурами понад 40 градусів та пориви вітру лише ускладнюють ситуацію.

Тисячі людей змушені тікати від пожеж до тихоокеанського узбережжя. У вогні масово гинуть тварини.

Нагадаємо, в Австралії через лісові пожежі загинули тисячі коал

Як повідомляв портал Знай.ua, лісові пожежі загрожують місту в Новій Зеландії

Також Знай.ua писав, глава Tesla вирішив врятувати клієнтів від наслідків лісових пожеж