Стало відомо, що в Австралії в постраждалому від пожеж районі на півночі від Сіднея загинули тисячі коал, в той час у суботу, 28 грудня, небезпека пожежі на сході країни зросла через різке підвищення температури. Про це повідомляє AP NEWS.

Порятунок коал

Так, північне узбережжя Нового Південного Уельсу було домом для 28 тисяч коал, однак за останні місяці пожежі значно скоротили їх населення. Ці тварини родом з Австралії, і вони є одним з найулюбленіших тварин цієї країни. На жаль, коали опинилися під загрозою зникнення через втрату середовища їх проживання.

"До 30% їх середовища існування було знищено. Ми дізнаємося більше, коли пожежі вщухнуть, і можна буде зробити правильну оцінку", - заявив міністр навколишнього середовища Австралії Сусан Лей.

В останній час на теренах соціальних мереж широко поширені зображення, на яких коал рятують від пожеж питною водою.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Я отримую пошту з усього світу від людей, абсолютно займаних і уражених нашою реакцією волонтерів дикої природи, а також звичками цих цікавих істот", - повідомив Лей.

Порятунок коал

Слід зазначити, що по всій Австралії згоріло приблизно 5 мільйонів гектарів землі, 9 осіб загинули і понад тисячі будинків були зруйновані.

У суботу, 28 грудня, пожежна небезпека в Новому Південному Уельсі і столичної території Австралії була підвищена до «серйозної» з-за високої температури. Західні передмістя Сіднея досягли +41 градуса спеки, в неділю очікується +31 градус, а у вівторок досягне +35 градусів за Цельсієм.

Канберра-столиця Австралії, 28 грудня досягла максимуму до +38 градусів спеки.

Тим часом міністр з надзвичайних ситуацій Нового Південного Уельсу Девід Елліотт відправився в закордонний сімейний відпустку після того, як прем'єр-міністр Скотт Моррісон розкритикував сімейну поїздку на Гаваї.

"Якщо ситуація з лісовими пожежами вимагатиме цього, я повернуся додому без вагань", - заявив він.

Порятунок коал

Нагадаємо, що у Львові щури накидаються на перехожих посеред вулиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, один ізраїльський журналіст Данини Бар-Він вирішив розповісти про кровососущем нашестя в зимовий період року.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві в лісі біля ДВРЗ у Дніпровському районі виявили змій.