Парламент Ірану одноголосно прийняв законопроект, визнавши Пентагон і армію США терористичними організаціям. Документ було прийнято як відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані.

7 січня парламент Ірану проголосував за визнання Міністерства оборони США "терористичною організацією". Іранські парламентарії оголосили терористами всіх співробітників Пентагону, а також всіх причетних до вбивства Касема Сулеймані, пише Politeka.

Парламент Ірану, фото: iran.ru
Парламент Ірану, фото: iran.ru

Генерал Касем Сулеймані загинув внаслідок авіаудару США 3 січня. Після вбивства генерала Сулеймані, США почали перекидання на Близький Схід більше трьох тисяч десантників. Їх розмістять в Кувейті.

У ніч на 3 січня США влаштували ракетний обстріл в районі Міжнародного аеропорту Багдада — в ньому, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані. В Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудили операцію, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ірак, фото: ABC News
Ірак, фото: ABC News

Нагадаємо, раніше американське посольство в Багдаді потрапило під мінометний обстріл: є жертви, відео

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ірак готується виводити іноземні війська з країни: деталі

Також "Знай.ua" писав, що аеропорт накрило трьома ракетними ударами: є загиблі, серед них генерал