Ірак обмежив наземне і повітряне пересування сил міжнародної коаліції. Іракська влада оголосила про підготовку механізму виведення іноземних військ з країни. Відповідну заяву зробив представник головнокомандувача збройними силами Абдель Керім Халф.

Абдель Керім Халф вказав, що іракський уряд обмежив наземне і повітряне пересування сил міжнародної коаліції. Ведеться підготовка до виведення американських військ з Іраку.

Багдад, фото: DW
Багдад, фото: DW

"Уряд Іраку підготувалося до початку виведення американських військ з Іраку. Діяльність міжнародної коаліції в Іраку буде обмежена консультаціями, озброєннями і тренуваннями військовослужбовців, а збройні сили вийдуть з Іраку... Останні американські удари - дурість, стосовно якої неможливо мовчати", - зазначив Халф. Абдель Керім Халф

3 січня США провели авіаудар по колоні генерала Сулеймані поблизу аеропорту в столиці Іраку Багдаді, в результаті якого загинули вісім осіб, серед них командир іранського спецназу "Кудс" Касем Сулеймані.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Іран, скріншот із відео: Associated Press
Іран, скріншот із відео: Associated Press

Нагадаємо, раніше американське посольство в Багдаді потрапило під мінометний обстріл: є жертви, відео

Як повідомляв портал "Знай.ua", поки Трамп воює з Іраном, Обама розслабляється на Гаваях: вражаючі кадри

Також "Знай.ua" писав, що аеропорт накрило трьома ракетними ударами: є загиблі, серед них генерал