Так званий "Корпус ісламської революції" взяв на себе відповідальність за обстріл військової бази в Іраку, де базуються військові США.

Про це стало відомо завдяки повідомленням іранського агентства IRIB News.

Американська база в Іраку зазнала ракетної атаки, BBC
Американська база в Іраку зазнала ракетної атаки, BBC

За інформацією іранського державного телебачення відомо, що ця атака стала "ударом у відповідь" після того, як за наказом президента США Дональда Трампа в п'ятницю в Багдаді був убитий головний командир країни Касем Сулеймані.

А ось американські ЗМІ повідомляють, що Вашингтон стежить за атакою і за тим, чи були які-небудь жертви. За даними Міністерства оборони США, базу Аль-Асад було вражено кількома ракетами. В цілому йдеться про 13 ракет по американських військових базах.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нам відомі повідомлення про напади на американські об'єкти в Іраку. Президента було поінформовано, він уважно стежить за ситуацією і консультується зі своєю командою національної безпеки", - заявила прес-секретар Білого дому Стефані Гришам.

Революційна гвардія Ірану заявила, що атака була в помсту за смерть Сулеймані.

"Ми попереджаємо всіх американських союзників, які надали свої бази терористичній армії, що будь-яка територія, яка є відправною точкою агресивних дій проти Ірану, піддаватиметься нападам", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, летів до Києва: в Ірані розбився український літак МАУ, не вижив ніхто.

Як повідомляв Знай.uа український літак розбився в Ірані відразу після зльоту: 180 пасажирів на борту.

Знай.uа писав, у Трампа пояснили, навіщо "прибрали" генерала Сулеймані: "Готувався вбити...".