Дві європейські країни можуть відкликати своїх військовослужбовців, які несуть службу в Іраку, повідомляє видання “IDnes”.

Як повідомляється, Німеччина збирається відвести свої війська на територію сусідніх Йорданії та Кувейту. Усього зараз в Іраку служить 120 німецьких солдатів.

Ірак, фото: ABC News
Ірак, фото: ABC News

Також піти з Іраку збирається Словаччина. Голова парламенту цієї країни Андрєй Данко вимагає, щоб семеро її військовослужбовців, які знаходились в Іраку в рамках навчальної місії НАТО, повернулись додому. Проте, прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що рішення про відкликання словацьких військових буде прийняте після попередніх консультацій з союзниками. А в сусідній Чехії вже заявили про те, що їхні війська продовжать нести службу в Іраку.

Нагадуємо, що у відповідь на ліквідацію генерала Кассема Сулеймані парламент Ірану визнав Пентагон та армію США терористичними організаціями.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ірак готується виводити іноземні війська з країни.

Також "Знай.ua" інформував про те, що в Ірані аеропорт накрило трьома ракетними ударами: є загиблі, серед них генерал.