Китайський хлопчик Ванг Фуман два роки тому схвилював цілий світ. Громадськість приголомшила фотографія, зроблена вчителем школяра.

Щоб здати іспит, він пройшов 5 км у 9-градусний мороз в легкій куртці і без шапки. Його волосся і брови обледеніли, а щоки були яскраво-червоними від холоду.

В його будинку, в його школі не було опалення і всі учні сиділи на уроках у верхньому одязі. Ванг дуже-дуже хотів здобути освіту, тому що це була єдина можливість вирватися із злиднів. На іспиті, куди малюк так поспішав - він набрав 99 балів зі 100.

Після того, як учитель сфотографував Ванга і виклав фото в мережу — історія школяра отримала захоплююче продовження.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Користувачі зібрали 3 млн юанів або $ 450 000. На ці гроші відремонтували опалення в школі Ванга, купили обігрівачі і теплий одяг для дітей з бідних сімей провінції Юньнань.

А ще Ванга запросили в Пекін. І знаєте, що його найбільше вразило?! Знаєте, що він сказав потім про свою поїздку?!

Школа, фото: osoblyva.com
Школа, фото: osoblyva.com

"Вдома ми весь час палимо деревне вугілля і спимо в куртках. А тут такі теплі домівки, я можу ходити в одній сорочці! Я бачу таке вперше, опалення - це диво", - сказав хлопчик.

Привід задуматися навіть для багатьох українців. Адже дуже часто ми не цінуємо те, що маємо.

Нагадаємо, раніше львівських школярів частують круасанами у обмін на щоденники: Бандера б зацінив.

Як повідомляв портал "Знай.ua", поголені голови, форма СС і травля газом: діти показали скандальну виставу про в'язнів Освенцима.

Також "Знай.ua" писав, кращі з найкращих у світ: українські школярі підкорили Японію на олімпіаді з математики.