У Гімалаях сильні снігопади призвели до сходу лавин. Під сніговими завалами загинули 70 людей, повідомляє Associated Press.

В Кашмірі жертвами лавини стали 55 осіб, а в сусідньому Афганістані загинули 15 осіб. За даними метеорологів, у найближчі дні в регіоні випаде ще більше снігу. Сильні снігопади тут тривають ще з неділі, 12 січня.

У Гімалаях сильні снігопади, фото АР

Район Гімалаїв в Кашмірі найбільш постраждав від розгулу стихії. Тут за останню добу загинуло 55 осіб, заявив представник Національного управління по боротьбі зі стихійними лихами Пакистану Васім Уддін.

"41 людина загинула в результаті сходження лавини в долині Нилум, а 14 осіб загинули в інших частинах регіону", - уточнив чиновник.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше Ахмад Рази Кадрі, міністр з надзвичайними ситуаціями в Кашмірі, заявив, що оголосив надзвичайний стан у постраждалих районах.

"Рятувальники насилу добираються до віддалених постраждалих сіл", - сказав він.

Разом з тим варто відзначити, що дивно, сучасна людина вже підкорює космічні простори, хоча досі не змогла до кінця дослідити власну Землю.

У Гімалаях сильні снігопади, фото АР

У Гімалаях сильні снігопади, фото АР

Через віддаленість та суворий клімат північного острова, людям так і не вдалося вивчити це місце. Постійні морози і наявність льодового "щита", що покриває поверхню Гренландії більш ніж на 80 відсотків, залишають острів загадкою для людства.

Нагадаємо, у Франції відкривається перша в світі канатна дорога з терасою на кабінках.

Як повідомляв "Знай.ua", де найбільше витрачають туристи.

Також "Знай.ua" писав хто лідирує і наскільки популярна Україна серед туристів.