На одному з найвідоміших об'єктів залізного віку в ОАЕ Сарук Аль-Хадід переробляли керамічний посуд.

Вчені археологи стверджують, що стародавні жителі Дубаю практикували різні методи перероблювання сміття задовго до нашого народження, а саме близько 3 тисяч років тому. Про це пишуть у Newsweek.

Вказано, що команда дослідників знайшло приблизно 2600 мідних, бронзових і залізних предметів у Дубаї на цьому археологічному об'єкті. Там саме вони знайшли і уламки керамічного посуду.

Вчені визначили, що кілька тисяч років тому жителі цього місця не викидали розбитий керамічний посуд, а дещо переробляли його та використовували в якості інструментів для виробництва: зброї, прикрас, культових і магічних предметів.

Це цікавий факт, що кілька тисяч років тому жителі цього місця імплементували переробку. Розбитий керамічний посуд не викидали. Замість цього його трошки змінювали й використовували як інші знаряддя Кароль Юхнєвич,голова археологічної групи

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


Раніше археологи повідомляли, що на території Сарук Аль-Хадід, є сліди виробництва залізних предметів, які датуються ще 4 тисячі років тому.

Вони ставали зброєю, прикрасами, коштовностями, предметами магічного значення, приміром фігурками змій додав вчений.


Тож науковці всього світу стверджують, що Сарук аль-Хадід - важливий центр торгівлі і металургії, а предмети, які тут були знайдені говорять про зв'язок з іншими цивілізаціями, що були поблизу. Тобто: Месопотамією, Індією і Єгиптом.

Нагадаємо, раніше вчені дізнались походження золотого злитка, знайденого в міському парку столиці Мексики.


Як повідомляв портал "Знай.ua", новий вид пернатого динозавра був виявлений в Китаї


Також "Знай.ua" писав, що можливо неандертальці не просто збирали мушлі, які лежали на пляжі. Вони насправді затримали дихання і пішли пірнати, щоб знайти ідеальні раковини для задоволення своїх потреб.