Велика російська мережа продуктових магазинів "Червоне і Біле" опинилася в центрі великого скандалу. З її бази даних стався витік і особисті відомості про 17 мільйонів людей опинилися у вільному доступі. Про це розповів Telegram-канал "Витоку інформації".

Так, перші відомості про покупців, які оформляли дисконтні картки мережі, опублікували ще в червні 2019 року на одному з форумів РФ. Там були ПІБ, дати народження та номери телефонів.

Російські хакери
Російські хакери

Проте найбільша витік трапилася вже в січні 2020 року. Так, її навіть пропонували купити за 15 тисяч рублів. В ній містяться дані більше 17 мільйонів чоловік.

У мережі відреагували на повідомлення про витік даних клієнтів і повідомили, що зараз займаються ретельною перевіркою інформації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Зараз ми перевіряємо інформацію про витік. Компанія ретельно слідкує за конфіденційністю особистих даних клієнтів. Будь-який запит на зміну даних проходить перевірку у наших операторів, бази закриті від зовнішнього доступу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вільному доступі виявилися особисті дані 50 тисяч українців.

Як повідомляв Знай. ua, що незабаром може замінити Google і Facebook.

Також Знай. ua писав, що iPhone почав блокувати популярні додатки.