В Єгипті археологи нові гробниці, разом з саркофагами. Під час їх розкопок вони знайшли тисячі похоронних статуеток та скарбницю могильних товарів.

Про це повідомляє на своїй сторінці ukurier.gov.ua

Міністерство старожитностей Єгипту повідомило про свої знахідки в районі села Туна аль-Габаль, яке знаходиться неподалік міста Мінья що приблизно за 288 кілометрів на південь від Каїра. Саме там археологам вдалося зробити свою неймовірну знахідку.

Цей вигравірований золотий крилатий комір-амулет був одним із кількох, знайдених на грудях мумії фараона Тутанхамона, у формі Вадджета, крилатої богині кобри Нижнього Єгипту. (woodsboy2011 / CC BY-SA 2.0)

За даними AFP було знайдено 700 оберегів, і деякі з них були золоті, а більшість мали форми жуків-скарабеїв.
Також розкопали дуже рідкісний оберіг у формі крилатої кобри, який був символом авторитету та влади у древньому Єгипті.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

один з саркофагів

У гробницях археологи знайшли 20 саркофагів, виготовлених з вапняку. Вони були розміщені хрестоподібними вирізами на підлозі похоронних камер. І датуються періодом пізнього правління фараонів, 664-399 рр. до н.е.

10 000 синьо-зелених ушабтів, знайдених у могилах. (Міністерство старожитностей Єгипту)

Оприлюднивши відомості про ці знахідки міністерство старожитностей Єгипту хоче привабити більшу кількість туристів та дізнатися більше інформації про померлих і, зокрема, дати правління релігійних та політичних еліт в Стародавньому Єгипті.

Нагадаємо, в Індії знайшли стародавню статую Бога Сонця, вигляд якої вразив навіть досвідчених дослідників.


Як повідомляв портал "Знай.ua", біля берегів Флориди підводні дослідники знайшли коробель з вугіллям, який майже 100 років тому зник в Бермудському трикутнику з 32 пасажирами на борту.


Також "Знай.ua" писав, що у грецькому Пілосі археологи виявили дві елітні гробниці бронзового століття, багаті унікальними предметами.