Міністерство сільського господарства Китайської народної республіки зробило заяву про спалах пташиного грипу штаму H5N1 у південно-західній провінції Хунань.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Пташиний грип атакував одну з птахоферм, на якій утримувалося до 8 тисяч курей. Понад 4,5 тисячі птахів загинули від смертоносної інфекції.

Влада Китаю охарактеризувала вірус як надзвичайно загрозливий.

Варто звернути увагу, що цей спалах грипу H5N1 ще не відзначився зараженням людей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вірус пташиного грипу H5N1, схематичне зображення

Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров’я, хоча інфікування людини і є можливим, відбувається воно украй рідко. Так, зараження від харчових продуктів можна уникнути за рахунок термічної обробки продуктів птахівництва.

При цьому потенційний прогноз щодо людей, уражених пташиним грипом зазвичай є невтішним: до 60% випадків захворювання виявляються летальними.

Нагадаємо, раніше у Японії вдалося спіймати коронавірус з Китаю, нарешті знайдуть панацею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Китайці захищаються від коронавірусу всіма доступними способами, в хід йдуть пляшки та бюстгальтери, фото.

Також "Знай.ua" писав, що Цукерберг у Facebook оголосив війну коронавірусу з Китаю, фейки полетять у спам.