Австралійське місто опинилося у владі кажанів. Величезна колонія рукокрилих налякала місцевих жителів.

Колонія кажанів швидко зростає, рухаючись до дерев, що оточують місцевий дитячий садок та початкову школу. Про це повідомляє news.com.au.

В даний час в місті зібралися сотні тисяч кажанів, що істотно перевершує кількість жителів самого населеного пункту, яке складає 4300 жителів.

"Це як летючий торнадо над містом", - розповів городянин Адам Кауров.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Величезна колонія кажанів спершу облюбувала ботанічні сади в місті, а потім перемістилася на дерева поблизу дитячих закладів. Кількість рукокрилих в місті лише зростає, загрожуючи перетворитися на спражню "біблійну чуму".

"Мені здається, що кожен австралійський кажан зараз знаходиться в Інгем. Проблема полягає в тому, що їх стає все більше і більше, незабаром місто не зможе вмістити всіх", - каже мер міста Реймон Джейо.

Місцеві жителі скаржаться на неприємний запах у місті, який з'явився разом з кажанами, а також на постійний писк тварин. Люди всерйоз занепокоїлися тим, що кажани можуть поширювати небезпечні захворювання.

Австралійські кажани є переносниками зоонозного вірусу, який тісно пов'язаний з вірусом сказу. Він може передаватися людям через укуси і подряпини.

Нагадаємо, причиною коронавіруса з Китаю міг стати суп з кажана