Міністерство оборони Росії розмістило тендери на закупівлю "продукції релігійного призначення" на суму в 300 мільйонів російських рублів для декорування головного храму Збройних сил.

Тендери були розміщені на порталі держзакупівель. Про це повідомляють російські ЗМІ.

У тендерах не зазначається, які саме товари планують закуповуватися. Єдине, про що вдалося дізнатися - що частина цих коштів піде на гіпсове оздоблення храму.

Згідно до умов тендеру, всі контракти будуть укладені з єдиним постачальником, який також не розголошується.

Раніше Міноборони Росії вже розмістило тендери на закупівлю керамічних ікон для храму.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також повідомляється, що головною іконою храму стане образ Спаса Нерукотворного. Ікону виконають на дошках з лафету гармати 18 століття, а спонсором виготовлення сакрального зображення став особисто президент Росії Володимир Путін.

Головний храм Збройних сил, за офіційними даними, будується за пожертви. Розташована споруда у місті Кубинка Московської області.

Проєкт Головного храму Збройних сил Російської Федерації

Проєкту храма властива гігантоманія - висота будівлі складе 95 метрів, що зробить її третім по висоті православним храмом світу. Храм розраховано на 6 тисяч прихожан.

Також храм має чітке ідеологічне призначення: його відкриття заплановане до 75 річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Нагадаємо, раніше глава РПЦ Кирило закликав віруючих до скромності, забувши про свою резиденцію, яхту й елітний годинник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російське місто налякане страшним криком з гори кожну ніч: "Господи помилуй!"

Також "Знай.ua" писав, що Путін позує для ікони "сатанинського" храму: Росія занурилася в мракобісся.