З'явилася інформація, що московський патріарх Кирил (Володимир Гундяєв), який має резиденцію за 2,8 мільярда рублів, яхту за $4 мільйони і годинник за 30 тисяч євро, закликав перед Різдвом православних віруючих "відмовитися від комфорту, як найвищої цінності". Про це повідомляє The Insider.

Патріарх Кирило

Також патріарх Кирило закликав людей не уподібнюватися Іродові своїми справами, ставлячи на чільне місце власне благополуччя і комфорт. Він запропонував відкинути "тягар пристрастей" і помолитися.

Співробітники ЗМІ нагадали громадянам Росії, від яких предметів не зміг відмовитися сам патріарх Кирило. В першу чергу згадується резиденція. Під неї відреставрують колишнє обійстя службовців Феодорівського государева собору в Пушкіні. Цей проєкт обійдеться в 2,8 мільярдів рублів.

Резиденція, The Insider

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також у володінні глави РПЦ є квартира на набережній у Москві, з якою був пов'язаний гучний скандал.

"Жінка на ім'я Лідія Леонова, живе в одній з квартир знаменитого Будинку на набережній у Москві (будинок 2 по вулиці Серафимовича), подала позов до сусіда. Під час ремонтних робіт той нібито запилив її квартиру та майно в ній (звучав термін "нанопил", через який меблі і книги прийшли в непридатність). В якості компенсації Леонова нібито вимагала у відповідача квартиру, але суд постановив стягнути на її користь 20 млн рублів за моральний і матеріальний збиток", – повідомляє видання.

З'ясувалося, що жінка на прізвище Леонова є родичкою патріарха Кирила.

Квартира, The Insider

Слід пригадати і перельоти глави РПЦ на бізнес-літаку Gulfstream G450 вартістю $43 млн. Приміром, у серпні 2017 року він прилетів на Gulfstream G450 в Курган, де відзначалося 200-річчя начальника Руської духовної місії в Єрусалимі Антоніна (Капустіна). Вартість перельоту патріарха могла скласти 3,6 мільйона рублів.

Бізнес-літаків, The Insider

До того ж, у патріарха Кирила є ще і розкішної яхти "Паллада", яка служить для його річкових вояжів і високопоставлених гостей, яких він приймає на Валаамі. Ціна судна становить $4 мільйони.

Яхта, The Insider

Також згадується скандал з елітними годинником Breguet.

"Скандал вибухнув, коли на руці патріарха Кирила були помічені годинник Breguet за €30 000 (які фотослужба РПЦ потім прибрала на фотографії, забувши стерти їх відображення на столі). Breguet глави РПЦ потрапив в об'єктиви українських фотографів під час візиту на Україну в 2009 році. Судячи з фотографій, у патріарха Кирила — класична модель Breguet з корпусом з білого золота і ремінцем зі шкіри крокодила", – написали журналісти.

Годинник, The Insider

Нагадаємо, що ватажок всіх московських попів, патріарх Кирило знову подражнив росіян небаченою розкішшю.

Як повідомляв портал Знай.ua, митрополит Епіфаній висловив надію, що в 2020 році до ПЦУ приєднаються "ще кілька церков".

Також портал Знай.ua писав, що предстоятель Православної церкви України розповів про конфлікт з почесним Патріархом Філаретом.