Інструмент коштував майже 200 тисяч доларів і, на жаль, відновленню не підлягає. Піаністка не відразу вийшла з шокового стану, тому розповіла про інцидент лише через тиждень після того як він стався.

Піаністка-віртуоз Анджела Хьюітт одна з найкращих у світі. Її знають мільйони, однак, це не допомогло врятувати її унікальний інструмент від фатальної помилки - його випадково розбили вантажники.

Це сталося в кінці січня, одразу після того, як Хьюітт завершила запис в Берліні фортепіанних варіацій Бетховена для свого наступного альбому.

Про таку велику втрату, якою обернулась недбальство вантажників, піаністка розповіла на своїй сторінці в Facebook, зізнавшись, що не могла повідомити про це відразу, тому що перебувала в шоці.

"Після закінчення моєї найостанніоїи сесії звукозапису нового ​​альбому (бетховенські варіації в Берліні), коли я була так задоволена тим, що вийшло, і відчувала себе просто на сьомому небі, раптом в студію (де ми з моїм продюсером завершували роботу) увійшли вантажники і сказали, що упустили мій дорогоцінний концертний рояль Fazioli ", - написала Анджела Хьюітт.

Анджела Хьюітт, яка з 2003 року живе в Лондоні, записувала всі свої виступи в Європі, граючи саме на цьому інструменті.

"Я обожнювала свій рояль. Він був моїм найкращим другом, моїм компаньйоном. Мені подобалося його звучання, коли я записувала, даючи мені можливість зіграти так, як я хотіла. Це був мій найкращий друг. Сподіваюся, він буде щасливим в раю для піаніно ", - написала музикант.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Анджела Хьюітт, фото з вільних джерел

Це був єдиний у світі концертний рояль моделі F278 Fazioli, оснащений чотирма ножними педалями. Ще одного такого просто не існує.

Зазначимо, що Хьюітт, поряд з джазовим піаністом Хербі Хенкоком, є одним з найбільш відомих послів італійського бренду Fazioli, що випускає елітні піаніно і роялі, які виробляються вручну. Всього фірма робить близько 150 інструментів в рік.

Засновник фірми Паоло Фаціолі особисто проінспектував розбитий інструмент, і виніс вердикт: 590-кілограмовий рояль відновленню не підлягає.

Унікальне звучання роялю Анжели Хьюітт тепер можна послухати лише в запису.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, український піаніст Євген Хмара продовжує дивувати світ своєю музикою

Як повідомляв портал Знай.ua, Львів оплакав передчасну смерть геніальної піаністки Етелли Чуприк

Також Знай.ua писав, харківська піаністка взяла "Греммі" і "заткнула за пояс" самого Баха