Іран накриває епідемія коронавірусу. Вже померло вісім осіб. Сусідні країни у зв'язку з поширенням коронавірусу закривають кордони. Таке рішення прийняла влада Туреччини, Афганістану, Пакистану, Азербайджану та Вірменії — вони на деякий час вирішили закрити кордон з Іраном

Повідомляється, що міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттин Коджа пояснив, що закриваються прикордонні переходи на кордоні. Крім того, з вечора неділі турецька сторона припиняє приймання авіарейсів з Ірану. Слідом за Туреччиною закриває кордон й Афганістан.

Коронавірус в Китаї, фото: AP
Коронавірус в Китаї, фото: AP

Раніше через спалах коронавірусу в країні сполучення з Іраном припинили Кувейт та Ірак. Вірменія на два тижні закрила кордон з Іраном і припинила авіасполучення з цією країною. Грузія ввела обмеження на авіасполучення з Іраном і обмежила переміщення фізичних осіб з Ірану в Грузію і навпаки. Аналогічні заходи ввели Азербайджан і Пакистан.

Зазначається, що кількість жертв вірусу в Ірані досягла восьми осіб. Крім того, ще у 43 виявлено цю смертельну інфекцію — вони проходять лікування. Загалом в даний час Іран займає друге місце у світі за кількістю смертей від Covid-19, поступаючись за цим показником лише Китаю, який є епіцентром захворювання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Епідемія коронавірусу,  фото: AFP / STR
Епідемія коронавірусу, фото: AFP / STR

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції