Шотланська компанія MacRebur розробила вкрай унікальний метод, який допомагає перетворити пластикові пляшки на вкрай якісну дорогу, міцнішу за звичайну в кільканадцять разів.

Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Відтак, як відзначається, інженери MacRebur розробили метод, при якому 100% переробленого пластику перетворюють в маленькі гранули. А ті, в свою чергу замінюють бітум - продукт переробки нафти, з якого на 10% і складається звичайний асфальт, який і потрібен для затвердіння. Така технологія дозволяє прокладати на 60% більш міцні дороги, які служать приблизно в 10 разів довше.

Фото "пластикової" дороги
Фото "пластикової" дороги

"Процес абсолютно такий же, як змішування асфальту традиційним шляхом, але без додавання бітуму. Наш активатор запатентований і його зміст є секретом! Ця суміш пластикових гранул і активатора, назвемо це сумішшю MacRebur, потім перейде до виробника асфальту. Завдяки цій ідеї більшість пластикових відходів можна повторно використовувати і отримати промислові показники замість того, щоб забруднювати моря і океани", - розповідають в компанії.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Наразі відомо, що представники MacRebur вже отримали можливість реалізувати свою ідею на території графства Камбрія в Англії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київ йде під землю - дике ПП біля оперного сполошила очевидців, місто дірявих труб

Як повідомляє портал "Знай.ua" З мосту Патона ллється водоспад окропу - 200 будинків у Києві залишилися без тепла

Також "Знай.ua" писав, що Зварилися заживо: звичайний прорив труби обернувся бідою, кадри наслідків