Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який визнає українців та білорусів носіями російської мови та звільняє їх від спеціального іспиту для отримання громадянства. Про це зазначається у Федеральному законі "Про внесення змін до статті 331 ФЗ "Про громадянство Російської Федерації". Інформацію оприлюднила прес-служба президента Росії.

"Закон встановлює, що українці та білоруси, які вільно володіють російською мовою, при подачі особисто заяви про визнання їх носіями російської мови та при наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди. Під підставами мається на увазі те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, яка відносилася до Російської імперії чи СРСР, в межах державного кордону РФ" Текст закону

Володимир Путін, скріншот: YouTube
Володимир Путін, скріншот: YouTube

Наразі іноземці можуть бути визнані носіями російської мови за результатами співбесіди, проведеної профільною комісією. Цей статус дає людині можливість отримати російське громадянство у спрощеному порядку. Раніше Держдума РФ ухвалила в останньому читанні поправки в закон "Про громадянство РФ". Вони запроваджують спрощений режим отримання громадянства для українців та білорусів.

Крім того, президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для деяких категорій громадян України.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Паспорт, фото: gettyimages
Паспорт, фото: gettyimages

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі українських воїнів обстріляли з ракетних комплексів, гранатометів та кулеметів — звіт ООС. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", запекле протистояння на Донбасі — злетів у повітря "КамАЗ" з терористами "ДНР". Окупанти підраховують втрати.

Також "Знай.ua" писав, з гранатометів по дітях — бойовики обстріляли житлові квартали і школу на Донбасі. В ООС прозвітували щодо наслідків обстрілів бойовиками житлових кварталів