COVID-19 вперше з'явився в Китаї, і судячи з усього, тільки смертями громадян і проблемами для економіки проблеми Піднебесної не закінчаться. Резиденти Сполучених Штатів вже готують позовні заяви з вимогою виплат компенсацій з боку КНР. Таким чином американці сподіваються компенсувати колосальні збитки, яких вони зазнали за пандемії коронавіруса.

Повідомляється, що проти Китайської Народної Республіки поданий колективний позов. Його авторами є чотири фізичні особи, які є резидентами штату Флорида, а також юридична особа, що управляє баскетбольним центром. Позивачі звинувачують Китай у тому, що саме ця країна викликала глобальну пандемію, і не вжила необхідних заходів, щоб не допустити поширення інфекції. Більше того, Китай безпосередньо звинувачують у сприянні проникнення вірусу в США.

В колективному позові люди і компанія вимагають компенсації збитків для всіх американців, потерпілих від пандемії. Логіка, в даному випадку, елементарна: допустили поширення – відшкодовують шкоду. На жаль, сума компенсації невідома. Однак для того щоб звернутися до Окружного суду США, ціна позову повинна становити не менше 5 млн доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні діятиме до 24 квітня з можливістю продовження. Таке рішення ухвалив Кабмін 25 березня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Моз поділилося статистикою, яка змушує замислитися над масштабами і темпами поширення коронавіруса в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що за минулу добу кількість жителів Києва, заражених коронавірусом, зросла до 31 людини.