В'єтнамський шеф-кухар з Ханоя Дан Ван Кху почав випускати бургери, які своєю формою нагадують коронавірус SARS-CoV-2, який викликав світову пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. На думку автора оригінальної страви, він дає можливість людям побороти свій страх перед цією загрозою.

Про це повідомляє інформаційне агентство AFP.

Для того щоб надати страві схожість до збудника смертельного захворювання, Дан Ван Кху робить з тіста, замішаного на зеленому чаї, характерні "ніжки", які нагадують відповідні білкові структури мікроскопічного вірусу.

На думку шеф-кухаря, таким чином він дає людям відчути перемогу над своїм страхом, оскільки складно боятися того, що ти вже з'їв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Влада Ханоя вже віддала відповідні розпорядження щодо закриття місцевого бізнесу. Однак деякі продуктові магазини та ресторани продовжують працювати, щоб постачати їжу населенню.

Свою роботу і продовжила точка з їжею на винос Дан Ван Кху. Щоденно, серед інших страв, він продає близько 50 "коронабургерів".

Журналістам вдалося поспілкуватися з жителями Ханоя, які вже спробували хітову страву. Споживачі справді відзначили, що така тематична їжа дозволяє їм на якийсь час забути про свої страхи перед пандемією.

У В'єтнамі офіційно зареєстровано 163 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про смерті від цієї хвороби в країні не повідомлялося.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві хвора на коронавірус жінка втекла з лікарні, в машину - і по газах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", половина киян ризикує залишитися без роботи через коронавірус, озвучено шокуючий прогноз.

Також "Знай.ua" писав, що молодий киянин зліг із коронавірусом, відео протверезило багатьох, - "не випробовуйте долю".