Катастрофа українського літака над Тегераном на початку 2020 року спровокувла дуже гучний скандал. Спочатку Іран заперечив причетність до події, висувалися різні версії, від технічної несправності і нельотну погоду, до теракту з вибухом бомби на борту літака. Пізніше офіційний Тегеран визнав, що літак був збитий із землі з ПЗРК. Розслідування цієї резонансної справи триває, але зараз його готуються призупинити.

Іран заявив про можливу відстрочку розшифровки чорних ящиків. Причина – пандемія коронавіруса, яка охопила країну. У республіці діють жорсткі карантинні заходи, з-за чого робота підприємств на території країни припинена. Правоохоронні органи і армія функціонують в особливому режимі. Фахівці, які проводять розшифровку, не можуть вийти на роботу. Тому продовжувати розслідування на сьогоднішній день неможливо.

Ігор Матьков, головний провідник фатального рейсу Тегеран-Київ
Ігор Матьков, головний провідник фатального рейсу Тегеран-Київ
Ігор Матьков, головний провідник фатального рейсу Тегеран-Київ

На який термін справу відкладуть у довгу шухляду – невідомо. Представники Ірану заявляють, що розслідування відновиться негайно, як тільки стабілізується ситуація з коронавірусом.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на карантин всіх будуть везти в санаторій "Немирів"