Уряд Чехії прийняв рішення прискорити вихід з коронавирусного карантину. Основні обмеження знімуть на 2 тижні раніше, ніж планували. З 24 квітня Чехія відкрила кордони, але тільки для громадян і тих, хто постійно проживає в країні.

Люди зможуть виїжджати за кордон навіть у неробочих цілях. Зокрема, у відпустку. Після того, як вони повернуться, їм потрібно буде або підтвердити негативний тест на коронавірус або 14 днів провести в домашній обсервації.

Войтех також оголосили про відкриття Вузів та скасування заборони на переміщення всередині країни. Також відкриють в понеділок, 27 квітня, магазини площею до 2500 квадратних метрів і фітнес-центри.

Проте тільки 11 травня знімуть обмеження і почнуть працювати перукарні, салони краси, майданчики ресторанів. Раніше планувалося відкрити 25 травня. І 25 травня, а не 8 червня, як це було в попередньому плані, можна буде відкрити готелі та закриті зали ресторанів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що зміниться в київському транспорті після виходу з карантину.

Як повідомляв Знай. ua, киянам пояснили, коли закінчиться навчальний рік і школярі підуть на канікули.

Також Знай. ua писав, що молода пара львів'ян одружилися онлайн, карантин любові не перешкода.